Over Yesh

Anouk Dorfmann

Als talentvol zangeres is Anouk Dorfmann al jaren steeds gewilder. Na tours op Curacao en in Frankrijk, is ze nu klaar voor Nederland.

Ze won in 2006 de publieksprijs en de juryprijs tijdens het prestigieuze “Concours de la Chanson” in theater “De kleine komedie” in Amsterdam. Ze studeerde in juni 2013 af aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch met solovoorstelling “Op mijn hoop!”.

Anouk zong bij kleinkunstensemble “Andermans veren live!” en speelt momenteel samen met Johan Hoogeboom, een nieuwe ode aan het Franse lied in haar programma “Parler aux Canons”.

Sketches uit haar afstudeervoorstelling “Op Mijn Hoop!” zal ze ook nog spelen als onderdeel van het theaterconcert. Maar voor haar zangstem moet u zeker komen!

Jordy Sanchez

Jordy Sanchez is een veelzijdig muzikant. Met zo ongeveer elk instrument kan hij uit de voeten.

Na een paar jaar studie muziektherapie, studeerde hij in 2016 af aan de Koningstheateracademie. Hij is mede-oprichter van Cirque du Platzak, heeft opgetreden met “Liedjes van Jasperina de Jong”.

Zijn veelzijdigheid keert terug in de vele initiatieven die hij naast Yesh heeft, zoals Cirque du Platzak, Ristorante Kiss Kiss en Lamarziendan.
Komend jaar gaat hij zelfs een mobiel theater bouwen, Theater Algemist.

Als u Jordy ziet spelen, zal hij dat niet doen met minder dan 3 instrumenten!

Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is virtuoos op viool. Zelfs heeft ze les genomen bij Hongaarse zigeuners voor masterclasses in klezmer.

Zij specialiseerde zich na haar conservatoriumstudie viool in Oost-Europese zigeunermuziek, een belangrijke bron van de Joodse muziek. Zo reisde ze veelvuldig naar Budapest en Bucharest om daar les te nemen van Hongaarse en Roemeense zigeuners.

Daarnaast ligt haar hart bij de Zuid-Amerikaanse volksmuziek, zoals Cubaanse charanga en Argentijnse en Mexicaanse folklore. Deze verschillende stijlen combineert zij in het Charivari trio.

Klezmer speelde zij in Kalarash en in de Sthetl Band Amsterdam, waar zij regelmatig heeft ingevallen. Zij maakte tournees over de hele wereld, geeft workshops Wereldmuziek in binnen en buitenland.

Sinds een aantal jaren componeert Anneke ook, en zij arrangeerde de meeste nummers die Yesh voor u speelt.

Geert Leenders

Met zijn technische achtergrond kun je gerust zeggen dat Geert de vreemde eend in de bijt is.

Zijn liefde voor muziek heeft hij desondanks nooit onder stoelen of banken geschoven. Zo begon hij reeds op 6-jarige leeftijd vol overtuiging met het bespelen van het accordeon.

Door de jaren heen speelde hij solo en in verschillende formaties (Man en Moes, Cirque du Platzak), op festivals en feesten in binnen- en buitenland. Steeds weer met het zelfde enthousiasme waarmee hij ruim 20 jaar geleden begon.

Geert geeft met zijn accordeon aan de muziek de diepgang die zo kenmerkend is voor de Joodse muziek

Scroll to top